tractaments

Tractaments

ODONTOLOGIA PREVENTIVA:

Consisteix en donar unes pautes als pacients i/o realitzar uns pocediments en la boca, per tal d'evitar possibles patologies.

Algunes d'aquestes patologies poder esser: càries, problemes gingivals, bruxismes, ... . Però també cal assessorar pacients que es volen quedar en estat, pacients que han de seguir un tractament de quimioteràpia o radioteràpia, pacients que prenen molta medicació.

En les visites el Dr./a. realitza una revisió, unes radiografies (si cal), es detecta l'index de placa bacteriana, i es poden fer anàlisis de saliva per detectar el risc de patir càries. És molt important donar unes pautes d'alimentació, higiene i de cura del cos en general per així evitar les patologies abans esmentades.

Els procediments que es fan en la boca com a prevenció són: Fluoritzacions, segellat de fisures, profilaxis dental, plaques de relaxació.

ODONTOLOGIA CONSERVADORA

Es l'especialitat de l'odontologia que ens permet tractar les peces dentàries que han patit càries, grans destruccions per càries o traumatismes.

Quan una peça dentària es veu afectada per càries, el teixit, que d'origen és dur, s'estova i es destrueix quedant una cavitat que pot ser de diferents tamanys.

Si la càries no arriba a teixit pulpar (nervi) es tractarà fent una obturació (empastament). Si aquesta càries arriba al teixit pulpar caldrà una endodòncia (treure el nervi) i amb freqüència per enfortir l'estructura debilitada d'aquesta peça caldrà col·locar en el canal on hi havia el teixit del "nervi" un poste on s'aguantarà la reconstrucció.

En la nostra clínica no s'utilitzen materials d'obturacio que porten mercuri, com són les amalgames dentals, s'utlitzen sempre resines compostes que s'assemblen molt al color de les dent, tot i que amb el pas dels anys i degut al desgast pot caldre cambiar o polir.