EL FUTUR EN ODONTOLOGIA: ODONTOLOGIA DE MÍNIMA INTERVENCIÓ

Novetats

Recentment s'ha incorporat a la nostra clínica el Dr. Raúl Fernández, Llicenciat en Odontologia per la Universitat de Barcelona i Diploma Universitari d'Odontologia Minimament Invasiva per la Universitat de València i Professor col·laborador en el posgrau d' Odontopediatria Doctora Patricia Gatón.

 

 

Amb la incorporació del Dr. Raul Fernandez, volem aprofitar per recordar l'article de la Dra. Banchilleria sobre Odontologia de Mínima Intervenció, editat pel Diari de Girona al seu suplement de salut. 

Què és l'odontologia de mínima intervenció?
És el tipus d'odontologia que cuida la boca dels pacients intentant ser el més conservador possible amb la estructura dentària. Actua coneixent les capacitats de recuperació que tenen aquests teixits (dents) sempre i quan els hi aportem el que necessiten.


Per què ara?
Pensem que és l'evolució que ha fet l'odontologia. És cert que en la nostra clínica, amb un equip de professionals ben qualificats podem oferir, sempre que calguin, tractaments complicats (endodòncies, implants, regeneració d'ós i teixits tous, ortodòncia, ... també TACs) per tornar a recuperar la funció i sovint l'estètica, però el que més ens satisfà és aconseguir que el pacient mantingui les seves dents (el més intactes possible) i una bona salut oral i general.


En que consisteix l'odontologia de mínima intervenció?
Doncs consisteix en primer lloc en fer una bona història clínica, una acurada inspecció visual i unes proves complementàries que seran: radiografies intra i extraorals, control de dieta i hàbits, control d'higiene oral, anàlisis de la saliva i cultius microbiològics. Totes aquestes proves es realitzen a la clínica i el pacient podrà veure la seva evolució.
Molts pacients poden pensar, tot això ja ho fèieu a la clínica.
Si, es clar: la prevenció sempre ha estat un puntal en la nostra pràctica, però ara podem remineralitzar unes determinades lesions de càries, i quan calen tractaments, es faran de la manera menys invasiva, rebaixant el mínim la dent i utilitzant els materials més biocompatibles que ens permeti la ciència.
Segons l'exploració i proves abans esmentades, es classifica el pacient segons el risc que té de tenir càries o altres malalties orals, (risc baix, alt i extrem) es fa un pla de tractament i se li donen unes indicacions totalment personalitzades.
En el cas que calgui tractar, es programaran les cites necessàries i finalment les visites de control i revisió. Aquestes últimes són molt importants perquè ajudaran al pacient a conscienciar-se de mantenir una bona salut oral.


Quins pacients es poden beneficiar d'aquest tipus d'odontologia?
En principi tothom, totes aquelles persones que vulguin conservar les seves dents el màxim temps possible, però implicant-se activament en el procés
Si són pacients classificats com a risc baix, cal controlar que no entrin al grup de risc alt o extrem. Algunes d'aquestes situacions podrien ser:
- Bebès, nens i adolescents.
- Portadors d'ortodòncia.
- Pacients que han de rebre o han rebut tractament de quimio i/o radioteràpia.
- Trastorns alimentaris.
- Cirurgies de reducció d'estómac.
- Malalties que redueixen el fluix de saliva.
- Tercera edat
En el cas de les dones embarassades i cuidadors de bebès, és molt important que sàpiguen a quin grup pertanyen per així evitar (per contacte) transferir per exemple, els bacteris cariogènics que, en determinats nens, puguin desenvolupar malalties com les càries.

 Dra. Mònica Banchilleria
CLÍNICA DENTAL Drs. BANCHILLERIA

Destacats

  • Ortodòncia invisible

    És un tractament d'ortodòncia amb aparells totalment invisibles. Ningú notarà que portes un aparell d'ortodòncia, doncs no hi ha res metàl·lic. És pot treure i posar, podràs menjar, beure i raspallar-te les dents còmodament. El sistema d'ortodòncia invisible utilitza aliniadors transparens i extraibles per moure les dents duran ractament i et donarà el sonriure que has desitjat sempre.…

  • REVISIÓ ODONTOLÓGIA ALS NENS I NENES DE L’ESCOLA BAMBINI-MONTJUÏC.

    La clínica dental Drs. Banchilleria recorda tal com s'ha fet aquest darrers anys, durant l'any 2018, tots els nens de l'ESCOLA INTERNACIONAL BAMBINI MONTJUIC poden venir a la clínica a realitzar les revisions dentals on a més de la inspecció visual es faran radiografies intraorals. revisions són voluntàries i i es faran sense cap càrrec i amb cita prèvia.…